Begeleiding in het realiseren van veranderingen
home trainingen pers. begeleiding NLP systemisch werk boeken wie ben ik contact

 Boeken

Naar eer en geweten

Het opvoeden, begeleiden en onderwijzen van kinderen zijn belangrijke en invloedrijke taken die we naar eer en geweten en naar beste kunnen uitvoeren. Maar wat betekent dat dan eigenlijk, naar eer en geweten...? Wat ervaren we daarin als goed en fout? Hoe zijn bijvoorbeeld de plek waar we worden geboren, de familie waarin we groot worden en de cultuur van het land van invloed?
 
Dat wat wij als ouders, verzorgers, begeleiders of leerkrachten onze kinderen kunnen meegeven is sterk afhankelijk van hoe we zelf in het leven staan, wat wij zelf hebben ervaren, wat we hebben (mee)gekregen en wat we hebben gemist, wat we hebben verwerkt en wat we hebben weggestopt, waar we vrede mee hebben en waar we strijd over voeren.
 
Dit boek laat je vanuit verschillende waarneemposities naar de relatie volwassene-kind kijken. Soms sta je als lezer in de schoenen van het kind dat je was, kijkend naar je ouders, op een ander moment weer in die van de ouder, verzorger of leerkracht, kijkend naar je kinderen. Wie je ook bent, wat je ook doet, één ding hebben we allemaal gemeen: we zijn allemaal kind geweest. Dat is wat de inhoud van dit boek met elkaar verbindt.

Te bestellen voor €19,95 bij Uitgeverij Het NoorderlichtNaar Eer en Geweten
Liefde in uitvoering

Liefde kent vele bijzondere verschijningsvormen en uit zich niet alleen in liefdevol, steunend en effectief gedrag, maar ook in kwetsend en schadelijk gedrag. Soms verstoppen we de liefde goed onder strijd, verdriet en pijn. Zonder dat we dat willen, geven we deze ongewenste patronen ook aan onze kinderen door.
 
Dit boek is gebaseerd op de basisopleiding Systemisch Werken bij NTI NLP in Limmen, die Lidwien van den Broek als één van de systemisch opleiders verzorgt. Het persoonlijk proces staat hierin voorop. Naast de theorie en het opstellingenwerk, wordt steeds de vertaling naar de dagelijkse praktijk gemaakt, de plek waar uiteindelijk de veranderingen wenselijk of noodzakelijk zijn.
Het boek is geschikt voor mensen die opgeleid zijn of werken met deze methodiek, maar ook voor mensen die er nog niets van weten en er in heldere taal kennis van willen nemen.
 
‘Liefde in uitvoering’ gaat over liefde en loyaliteit in familiesystemen en de dingen waar wij in het dagelijks leven tegenaan lopen. Het vertelt over relaties tussen ouders en kinderen en over geschiedenissen die van invloed zijn op wie we zijn in het heden.

Te bestellen voor €19,90 bij Bol.com

liefde in uitvoering
Coach jezelf naar succes - Agenda/werkboek 2010 en 2011
In een team van zelfstandig ondernemende vrouwen die hun kracht en kwaliteiten bundelen, verzorgde ik de inhoud van de 'coach jezelf naar succes'- agenda's 2010 en 2011.
Het werkboekgedeelte is tijdloos en dus op ieder moment te gebruiken, ook na het verstrijken van het lopende agendajaar.
 
Het werkboek in deze agenda staat vol verkennende, onderzoekende, verrassende, prikkelende, doelbenaderende en oplossingsgerichte vragen rondom concrete thema’s. Deze kunnen je volop interessante antwoorden opleveren. Je kunt hiermee jezelf nog beter leren kennen en jezelf coachen naar succes. Samen met wekelijkse opdrachten en inspirerende foto’s, quotes en korte, herkenbare voorbeelden uit de dagelijkse praktijk, kunnen de vragen je helpen de weg te bewandelen van wens naar werkelijkheid. Spelenderwijs werk je aan het vergroten van zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.
 
De agenda’s/werkboeken zijn niet meer leverbaar.

CoachAgenda
Wat kan het schelen
 
Welke dromen heb ik en ben ik eigenlijk wel bezig met het realiseren ervan? In hoeverre leef ik het leven zoals ik dat graag wil en hoezeer laat ik me (af)leiden door wat ik denk dat anderen van mij verwachten of door wat ik vind dat ik moét doen? Hoeveel invloed hebben de waarden en overtuigingen die ik van huis uit heb meegekregen en kan ik deze allemaal nog onderschrijven? Wat zou ik graag doen als ik vrijuit kon dromen....en wie houdt me eigenlijk om tegen dat te doen?
 
Interessante vragen die Lidwien van den Broek zichzelf stelde tijdens haar opleiding NLP en Systemisch werk. De antwoorden waren verrassend. De kennis en inzichten vonden hun weg van hoofd naar hart en naar een andere wijze om haar dagelijks leven zin te geven.
 
‘En hoe zit dat met mijn broer en zussen?’, vroeg zij zich vervolgens af. Zij delen dezelfde achtergrond en ervaringen en toch zijn hun reacties hierop verschillend. Zij delen dezelfde ouders en toch zijn hun herinneringen aan hen verschillend.
 
Lidwien interviewde haar broer en zussen en legde vast welke keuzes zes kinderen uit één gezin maakten en wat hen hierin stuurt. Aan de hand van hun verhaal legt zij een link naar en geeft ze achtergronden vanuit de methodieken NLP en Systemisch werk.
Het aardige van dit boek is dat de schrijfster niet de therapeut is van haar broer en zussen, maar slechts op basis van heldere structuren inzicht geeft, waardoor dit boek ook makkelijk leest.
 
De derde druk van dit boek is te bestellen voor € 22,00, bij Bol.com.

watkanhetschelen
Succesdagboek

Wanneer je een training hebt gedaan op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling, heb je allerlei gereedschap in handen om nog succesvoller te worden in het behalen van je persoonlijke of zakelijke doelen. Je leert je nog beter te richten op dat wat je wilt en bij het afscheid op de laatste dag spat de energie er bij sommigen vanaf. Ieder heeft wel ideeën en plannen over wat en hoe hij het anders of beter wil doen. En dan is het niet altijd makkelijk die bekrachtigende stemming vast te houden.
 
Het succesdagboek kan je helpen om het gereedschap te blijven gebruiken, ook ná de training. Mede door de fantastische cartoons van Jan van der Schoor en de prachtige vormgeving van Josta Bischoff, is het een aantrekkelijk boekje geworden waar je direct enthousiast mee aan de slag wilt.
 
Elk succes is er een en genereert een volgend succes. In het succesdagboek kun je jouw successen kwijt en je laten inspireren door successen van anderen. Je kunt je laten uitdagen door talrijke oplossingsgerichte vragen die je jezelf mogelijk niet elke dag stelt en die je wel veel op kunnen leveren. Je kunt je laten raken door gedichten en uitspraken en je geheugen opfrissen door nog eens te kijken naar modellen en structuren die je kans op succes kunnen vergroten. En natuurlijk kun je je laten verrassen door jouw eigen succesverhalen.
 
Het boek is te bestellen bij het NTI NLP: www.ntinlp.nl

succes
Routekaart naar persoonlijk succes
 
Wat je ook gelooft, er is altijd meer dan dat. Wie je ook bent, je bent altijd meer dan dat. Wat je ook doet...als het werkt, doe er dan méér van. Als het niet werkt, stop ermee en ga iets anders doen. Maar wat dan???
 
Hoe succesvol ben jij in het behalen van je persoonlijke doelen? Dit werkboek kan je daarin ondersteunen. Het geeft je de gelegenheid om te onderzoeken hoe jij de dingen doet en of dat het gewenste resultaat oplevert. Het kan je helpen om nieuw gewenst gedrag vast te houden. Je kunt ook jouw grote of kleinere successen noteren. Dat geeft je een goed gevoel, het motiveert je en versterkt je, waardoor het volgende succes weer makkelijker te behalen is. Dit werkboek richt zich vooral op jouw mogelijkheden. Op wat je al kan en wat je nog wilt leren.
 
In deze 'routekaart naar persoonlijk succes' maak je kennis met verschillende mooie levensfilosofieën, ideeën, methodieken, modellen en theorieën, die je allemaal kunnen helpen om jouw wensen of dromen vorm te geven, kortom: ‘Vele wegen die naar Rome leiden’. Het gaat er vooral om: Welke weg inspireert jou het meest, wat werkt voor jou, wat motiveert je en helpt je om in actie te komen.
 
Te bestellen voor € 25,00 excl. verzendkosten: contact
routekaart