Begeleiding in het realiseren van veranderingen
home trainingen pers. begeleiding NLP systemisch werk boeken wie ben ik contact
Trainingen
Levenskunst | Systemisch WerkTheater | Doorlopende Werkgroep Systemisch Werk | Werkplaats Systemisch Werken | Geweldloze communicatie in relaties

levenskunst


Levenskunst

Levenskunst

Een intensieve vitaliteitstraining van 4 dagen en 1 avond, op basis van NLP en Systemisch Werk.
Deze training is bedoeld voor mensen die:
Je bent het verhaal dat je over jezelf vertelt. Hoe vertel jij het jouwe en waar leg je de accenten in jouw levensverhaal? In deze training zet je jouw leven ‘op een rijtje’ en verzamel je kennis en vaardigheden om je nog meer in de kunst van het leven te
bekwamen.

De training richt zich op het verleden (familie, geschiedenis), het heden (communicatie, relatie en gezondheid) en op de toekomst (wensen, doelen en zingeving).
Alles is er op gericht om jouw mogelijkheden te vergroten om niet-effectieve patronen in het werk op privé te doorbreken en andere, effectieve keuzes te maken. Daarbij staat steeds voorop wat jouw wensen en doelen zijn en wat werkt voor jou.

Door je te richten op je leerervaringen uit het verleden en mogelijkheden in de toekomst wordt het makkelijker het leven werkelijk te nemen, met alles erop en eraan en in contact te komen met je eigen wijsheid en kracht.

Methoden en technieken

We werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau, o.a. met NLP, Systemisch Werk, Mindfulness, Oplossingsgericht- en Lichaamswerk. Deze methodieken en technieken zorgen er vooral voor dat je de verantwoordelijkheid neemt voor jouw leven en jouw geluk, dat je je richt op wat je wél wilt en kijkt naar wat jij daar zelf aan kunt doen.
We maken in de training gebruik van verschillende creatieve technieken om bewustwording en beweging in je persoonlijk ontwikkelingsproces te ondersteunen.

“Ik vind mijn werk leuk maar het kost me zoveel energie”

Door langdurige nek- en schouderklachten komt hij in de ziektewet. Een opstelling laat zien dat hij structureel verantwoordelijkheden op zich neemt, die eigenlijk bij zijn baas liggen; hij neemt teveel op zijn schouders en gaat van zijn plek. Veel eerder in zijn leven is dit patroon ontstaan. Toen zijn vader na de scheiding uit zijn leven verdween, nam hij als jongen van negen zijn taak en plek naast zijn moeder over.

agenda


Systemisch WerkTheater


Systemisch WerkTheater

Systemisch WerkTheater

In mijn werk als systemisch kijkend en werkend coach, trainer en opleider, heb ik veel en gevarieerde mogelijkheden om mensen te begeleiden op hun weg van persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Daar is dit jaar een interessante en fantastisch leuke aan toegevoegd: Theater!

Mijn eigen levensverhaal en ontwikkeling gebruik ik als leidraad in een voorstelling over hoe liefde voor en loyaliteit aan het familiesysteem ons levenspad beïnvloeden.

Hoe wij in staat zijn ons eigen leven en ons verlangen te leven, onze kracht en potentie te gebruiken en te kunnen relateren met anderen, is sterk afhankelijk van wat we hebben (mee)gekregen en wat we hebben gemist, wat we als goed en fout ervaren, wat we hebben verwerkt en wat we hebben weggestopt, waar we vrede mee hebben en waar we mee strijden.

De voorstelling Wijs geeft inzicht in wat ons kan tegenhouden en kan helpen om uit alle wijsheid die we hebben meegekregen, onze eigen-wijs te ontdekken en te kunnen laten horen.

De premiere op de jaarlijkse NTINLP-dag in de stadsschouwburg in Velsen was succesvol. De voorstelling raakte velen in het hart en initieerde mooie, soms lang uitgestelde gesprekken, hernieuwde contacten en belangrijke besluiten.

Deze voorstelling duurt een klein uur en biedt een schat aan gespreks- ontwikkelings- en werkthema’s. Uitstekend geschikt voor een trainings-, inspiratie- of studiedag, onderdeel van een congres of seminar op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zorg, welzijn, onderwijs e.d.

Samen met Dorien Groot, collega en naambedenker van dit nieuwe onderdeel van de organisatie, werk ik inmiddels met veel plezier aan een nieuwe voorstelling.

Wil je er meer over weten, neem dan contact met me op. Ik vertel je er graag over.levenskunst


Doorlopende Werkgroep Systemisch Werk

Doorlopende Werkgroep Systemisch Werk

De mensen die de training LevensKunst hebben gedaan, krijgen de gelegenheid om in minimaal 2 vervolgdagen per jaar de kunst van het leven nog beter onder de knie te krijgen en een verdiepingsslag te maken op het gebied van leven, welzijn en gezondheid.
Het leven gaat door en stelt ons steeds weer voor nieuwe uitdagingen waarin we onszelf tegen komen en mogelijk wat ondersteuning kunnen gebruiken. Deelnemers in de LevensKunst hebben de kracht van groepswerk en familieopstellingen ervaren. De opstellingen zullen deze dagen dan ook leidend zijn.
Wil je verder groeien, heb je behoefte aan ondersteuning en wil je met medecursisten aan de slag, meld je dan aan voor deze groep.

agenda


werkplaats


Werkplaats

Werkplaats Systemisch Werken

Bij NTI NLP in Limmen ben ik een van de trainers die de opleiding Systemisch Werken verzorgd. Voor veel mensen blijkt er behoefte aan een mogelijkheid om onder professionele leiding te blijven oefenen en te herhalen. Anderen willen een ‘stok achter de deur’ om nieuwe patronen te kunnen handhaven of zoeken verdieping of verbreding van kennis en vertaling naar de dagelijkse praktijk voor henzelf en/of voor de mensen die zij in hun werk willen begeleiden.

Een avond per maand en twee dagen per jaar begeleid ik bij NTINLP in Limmen de ‘Werkplaats Systemisch Werken’, een oefenplatform voor deze methodiek.
In de systemische werkplaats is er ruimte voor de volgende zaken: het herhalen van onderdelen uit de basis- en vervolgopleiding; het stellen van theoretische of praktische vragen; een thema inbrengen; een module begeleiden; een opstelling uitwerken; je kennis en ervaring uitbreiden zodat je zelfvertrouwen toeneemt; met jouw talenten en kwaliteiten je eigen vorm voor het systemisch werken ontdekken; experimenteren; feedback geven en ontvangen. Kortom: samen leren en groeien.

Bij de start van iedere bijeenkomst inventariseer ik de vragen en wensen van de deelnemers en spreken we in grote lijnen af hoe de avond of dag ingevuld zal worden. We gaan zo snel mogelijk aan het werk en sluiten de werkplaats af met een evaluatie.

agenda


gc


Geweldloze communicatie

 Geweldloze communicatie in relaties

Marshall B. Rosenberg ontwikkelde het model van geweldloze communicatie, bedoeld om onze gedachten, gevoelens en behoeften, duidelijk te verwoorden. Het richt zich op onze natuurlijke vermogens om waar te nemen, te voelen, nodig te hebben en te vragen, zodat wij respectvol en in harmonie met elkaar kunnen samenleven.

In deze 1-daagse workshop vul je je communicatief gereedschap aan met een model waardoor het weer gemakkelijker wordt om werkelijk in contact te zijn met de ander en de vriendschap en/of liefde weer te laten stromen.

Hij werd er gek van dat zij altijd maar weer wilde weten wat hij dacht of wat hij voelde. Dat softe gedoe was niets voor hem. Zij was zo op zoek naar meer contact en intimiteit met hem, maar op de een of andere manier werkte het allemaal averechts. In de training herkenden en erkenden zij elkaars verschil in behoeften en leerden te vragen om invulling hiervan.

Hij leverde goed werk, maar kreeg nooit de erkenning van zijn kwaliteiten of het compliment waar hij zo behoefte aan had. ‘Dat is niet verkeerd’ was meestal het beste dat hij van zijn collega’s kon verwachten. Het model van geweldloze communicatie gaf hem de mogelijkheid er zelf voor te zorgen dat hij kreeg wat hij nodig had.

agenda