unnamed.jpg
DSC_4405.JPG
0D7783EC-85EC-42AD-9236-1CD6E9858B7A.jpeg

wijs

 

Laten we het vooral gezellig houden

Van jongs af aan krijgen we van alles met de paplepel ingegoten. Allerlei lekkers, maar ook voeding waar we flink op moeten kauwen, wat we echt niet lekker of zelfs onverteerbaar vinden. Onze ouders geven ons naar eer en geweten boodschappen mee over hoe het leven het best geleefd kan, of zelfs moét worden. ‘Hang de vuile was niet buiten’, ‘laten we het vooral gezellig houden’, ‘gedraag je, wat zullen de buren wel niet denken’ of ‘echte kerels huilen niet’ happen we onbewust naar binnen en slikken het als zoete koek.

 

Wat hebben we in ons leven (mee)gekregen en wat we hebben gemist? Wat ervaren we als goed en fout? Wat hebben we verwerkt en wat hebben we weggestopt? Waar hebben we vrede mee en waarmee strijden we? En hoe werkt dit alles door in ons dagelijks leven? Hoe is dat van invloed op hoe we onze relaties aangaan en ons kunnen verbinden? Op de manier waarop we ons eigen leven kunnen leiden, ons hart kunnen volgen en onze kracht kunnen inzetten?

 

(on)Trouw aan de familie

Collega trainer en muzikant Kai von Rosenberg en ik nemen je op speelse, theatrale wijze mee in een interessante, inspirerende en vermakelijke voorstelling over trouw en ontrouw aan je familie. In mijn liedjes, gedichten en sketches gebruik ik mijn eigen levensverhaal als inspiratiebron en illustratie van universele levensthema’s. Met gitaar, Cajón en Hang zorgt Kai voor een afwisselende muzikale begeleiding en voel ik mij in mijn spel gedragen. Het stuk raakte inmiddels vele zonen en dochters in het hart en leidde geregeld tot lang uitgestelde gesprekken tussen ouders en kinderen, contacten die hernieuwd of juist afgerond werden en belangrijke persoonlijke besluiten.

 

Theater / congres / seminar / studie- en inspiratiedagen

‘Wijs’ is een voorstelling waarin op toegankelijke wijze, universele levensthema's aan bod komen. Deze lenen zich uitstekend als onderdeel van een studie- of inspiratiedag, seminar of congres op het gebied van bijvoorbeeld zorg, welzijn, persoonlijke ontwikkeling en onderwijs. 

Ben je Systemisch geschoold, dan biedt deze voorstelling ook een prachtige kans om ouders, kinderen, partners, vrienden, collega’s of cliënten op een toegankelijke manier te laten ervaren waar Systemisch Werk nu eigenlijk over gaat.

De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten. Daarna kan er desgewenst een gesprek met het publiek plaatsvinden over alles wat de voorstelling oproept of werken we met de opgeroepen thema's van deelnemers in (familie)opstellingen.

 

Databank thema’s

Naast deze voorstelling, bevat mijn databank van eigen liedjes, gedichten en verhalen nog veel meer. Wil je een specifiek onderwerp uitgelicht hebben, stel ik daar iets moois uit samen.

Donderdag 30 september 2021

een inspiratie- en trainingsdag

 

Kai von Rosenberg en ik spelen deze dag onze voorstelling WIJS. De rest van de dag werken we met wat de voorstelling bij de deelnemers oproept aan de hand van Systemische opstellingen en oefeningen op het gebied van klank en beweging.

Voor meer info en inschrijving: Kijk op www.ntinlp.nl

jubileum Levenskunst - voorstelling

Het 12 1/2-jarig jubileum van de Levenskunsttraining die ik met Marianne Buskermolen in Aalsmeer aanbied, vierden we begin 2020 in de Oude Veiling. Onderdeel van het feestje was de theatervoorstelling Wijs.

 

Oud-cursisten namen hun partner, zoon of dochter, vriend, vriendin of collega mee en de voorstelling zorgde zoals altijd voor een lach en een traan in het publiek. 

Na een toast op het jubileum én de kunst om het leven te leven, volgt een gezellig uurtje vol ontmoetingen en leuke gesprekken. We nemen met plezier felicitaties en complimenten in ontvangst en nemen vol dankbaarheid afscheid van onze gasten.

 

We genieten samen nog even van na van de avond, van onze al zo lang durende vriendschap en van het prachtige professionele werk dat we ook al weer zo’n lange tijd samen mogen doen. 

13B59B70-5CBC-475F-8DAE-810ACA17F630_1_2
141F93AD-E206-4AF9-97DB-29EDC9F2B2EE.jpe