top of page

Speellijst

'

IK ZOU WEL EENS WAAR KUNNEN ZIJN

 

2024: Hilversum: nieuwe datum volgt

Oude Enghweg 14, 1217 JC 

Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang voorstelling 19.30 uur.

Kosten: €25,- Opgeven via: Eveline@aambeeld.com

​

Donderdag 3 oktober 2024: Bant

informatie volgt binnenkort

​

Vrijdag 18 oktober 2024: Aalsmeer

Oosteinderweg 59 WS, 1432 AD

Inloop vanaf19.30 uur, aanvang voorstelling 20.00 uur.

Kosten: €20,- Opgeven via: info@in-stappen.nl

0D7783EC-85EC-42AD-9236-1CD6E9858B7A.jpeg
5A2163B2-F431-4278-8321-9EAE98E24CE3_1_201_a.jpeg
09340A5B-8A92-474A-AB99-F78EC2B39BAA_1_201_a.jpeg
84332AD5-8F84-4C6F-A8DB-33FF46174B1C_1_201_a.jpeg

Wat mensen zeggen over onze voorstelling: 

'’Een pakkende en inspirerende voorstelling. Zang, muziek en teksten, alles even raak! Dit verdient een groot podium en dito publiek.'
Liesbeth

​

‘Jullie hebben waargemaakt wat je hebt beloofd: Ik heb genoten, ben geraakt én heb veel geleerd vanavond.'
Peter

​

‘Bedankt voor de fijne avond, Lidwien. Je hebt een prachtig talent om ingewikkelde zaken, simpel en luchtig over te brengen.'

Tessa

​

‘We hebben zo heerlijk kunnen lachen om de herkenbaarheid. Het was fijn om jullie zo in je element te zien.’
Annemieke

 

‘Ik ben me weer bewust van het volgen van mijn eigen pad. En er zijn nog enkele goedbedoelde boodschappen terug te geven aan mijn familie van herkomst. Dank, ook voor de muziek van Kai.'
Mertine

​

‘Het ging net als in je eerste voorstelling, wéér allemaal over mij!’

Loes

​

‘Het was prachtig, liefdevol, ruimhartig, verhelderend én verwarrend. En stoer! Dank. En Kai is een kei!'.
Serge

 

'De waarheid is dat dit een prachtige voorstelling is. Een aanrader: Gaat dat zien.'

Astrid
 

systemisch werktheater

 

Van jongs af aan krijgen we van alles met de paplepel ingegoten. Allerlei lekkers, maar ook voeding waar we flink op moeten kauwen, wat we echt niet lekker of zelfs onverteerbaar vinden. We krijgen naar eer en geweten boodschappen mee over hoe het leven het best geleefd kan, of zelfs moét worden. ‘Hang de vuile was niet buiten’, ‘laten we het vooral gezellig houden’, ‘gedraag je, wat zullen de buren wel niet denken’ of ‘echte kerels huilen niet’ happen we onbewust naar binnen en slikken het als zoete koek.

 

  • Wat hebben we (mee)gekregen en wat hebben we gemist?

  • Wat ervaren we als goed en fout?

  • Wat hebben we verwerkt en wat hebben we weggestopt?

  • Waar hebben we vrede mee en waarmee strijden we?

  • En hoe werkt dit alles door in ons dagelijks leven? In hoe we relaties aangaan, in staat zijn in vrijheid ons eigen leven te kunnen leiden, ons hart kunnen volgen en onze kracht kunnen inzetten?

​

Collega trainer en muzikant Kai von Rosenberg en ik nemen je mee in inspirerende, interessante, soms confronterende en vooral ook vermakelijke werktheatervoorstellingen. Onze liedjes, sketches en gedichten zorgen voor een feest van herkenning op het gebied van (familie)patronen en levensthema's. Ze brengen je op een toegankelijke manier in contact met wat je kan helpen om uit alle wijs- en waarheden die je hebt meegenomen, je eigen-wijs- en waarheid te ontdekken.

voorstelling 1

wijs

 

Wat is wijsheid?

'Wees jij nou maar de wijste', kreeg je als oudste misschien te horen. Of 'Doe eens even normaal!' Maar wat is dat dan, normaal?

Je krijgt wijze lessen, overtuigingen, normen en waarden in je opvoeding mee. Van je ouders of opvoeders, de cultuur, de school, godsdienst en maatschappij.

Je leert mee te spelen, mee te zingen op de wijs van anderen, maar is het wel jouw muziek, jouw eigen ritme, je eigen stem, je eigen lied? Is het wel jouw eigen WIJS?

​

In deze voorstelling gebruik ik mijn eigen levensverhaal als inspiratiebron en illustratie van universele levensthema’s. De muzikale begeleiding van dit alles door Kai von Rosenberg op gitaar, Cajón en Hang, maakt het geheel tot leerzame input op het gebied van persoonlijke ontwikkeling of gewoon tot een inspirerend avondje uit. Door de herkenbaarheid van de thema's leidt de voorstelling regelmatig tot soms lang uitgestelde en helende gesprekken tussen ouders en kinderen, contacten die hernieuwd of juist afgerond worden en belangrijke persoonlijke besluiten.

 

voorstelling 2

ik zou wel eens

waar kunnen zijn

 

Wat is waarheid?

‘Mam, niemand gelooft meer in Sinterklaas, alleen de meester en ik’, meldde onze zoon toen hij thuiskwam van school. Het heeft even geduurd voor hij los kon laten wat hij voor waar had aan genomen en jarenlang vurig had geloofd. Redelijk onschuldig, niet? Maar wat zijn we in onze kinderjaren nog meer gaan geloven en hoe waar was of is dat eigenlijk? Hoe weet je uberhaupt of iets waar is?

 

‘Ik zou wel eens waar kunnen zijn’, is de titel van de tweede voorstelling van ons Systemisch Werktheater.

We nemen je mee in een zoektocht naar jouw waarheid. Naar wat helpt en wat zeker niét helpt om jouw waarheid te vinden.

Een inspirerende en vermakelijke, maar ook soms confronterende voorstelling over herkenbare patronen die ons verderaf of dichterbij onszelf brengen. 

​

theater / congres / seminar studie- en inspiratiedagen

​

Waar je ook gaat, wat je ook doet, je neemt altijd jezelf en jouw patronen mee. Wat is daarin helpend en effectief? Waar struikel je over en loop je zelfs op stuk? Onze voorstellingen lenen zich uitstekend als onderdeel van een inspiratie- of studiedag, een seminar of een congres. Even niet hard werken, maar achterover leunen en je laten raken. Bewustzijn vergroten en persoonlijk ontwikkelen op een unieke manier. Passend op elke plek waar mensen (samen)werken.

 

Ben je bekend met systemisch werken en/of werkzaam in dit vakgebied, dan biedt deze voorstelling ook een prachtige kans om ouders, kinderen, partners, vrienden, collega’s of cliënten op een toegankelijke manier te laten ervaren waar Systemisch Werk nu eigenlijk over gaat.

 

We spelen ongeveer 75 minuten, waarna we desgewenst in gesprek gaan met het publiek of werken met de opgeroepen thema's van deelnemers in de vorm van o.a. (familie)opstellingen en lichaamswerk.

​

Mogelijkheden

2 uur: 

Voorstelling met napraten, terughalen, delen en reflecteren.

3 1/2 uur:

Voorstelling met napraten, terughalen, delen en reflecteren, en mogelijkheid voor persoonlijk proceswerk (o.a. opstellingen en ander lichaamswerk) met wat er bij de deelnemers is aangeraakt.

6 uur:

Voorstelling, waarna verschillende thema's hieruit worden uitgewerkt en verdiept door middel van theorie, oefeningen en persoonlijk proceswerk. 

​

Wil je een specifiek onderwerp uitgelicht hebben, stellen we met plezier iets moois samen uit onze 'databank' van programmaonderdelen.

bottom of page